Moet ik nu Nitril, Latex of Vinyl wegwerphandschoenen gebruiken?

Wegwerphandschoenen, wanneer gebruikt u nu Vinyl handschoenen, Nitril handschoenen of Latex Handschoenen?

 

Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen, maar wanneer gebruikt u nu welke handschoen. U vind bij de Boer Dental een uitgebreid Assortiment wegwerphandschoenen van uitstekende kwaliteit. Bij de Boer Dental hebben wij ervoor gekozen om een constante zware kwaliteit handschoenen te leveren die voldoen aan de gestelde richtlijnen. Binnen ons Huismerk Feather Disposables bieden wij u een breed assortiment Nitril handschoenen aan, die latex en poedervrij zijn. Zo hebben wij soft nitril handschoenen in de kleuren wit, blauw, roze en zwart. Tevens hebben wij dikke nitril handschoenen in de kleuren blauw en zwart, deze handschoenen zijn een stuk dikker dan onze soft nitril handschoenen en zijn daardoor geschikt voor zwaardere werkzaamheden die hierom vragen.

De latex handschoenen die wij aanbieden zijn er zowel in het blauw als in het wit verkrijgbaar, poedervrij of gepoederd. Deze latex handschoenen zijn van een zware kwaliteit en bieden u de juiste bescherming.

Als laatste hebben wij nog vinyl handschoenen in het assortiment, zowel gepoederd als poedervrij. De Vinyl handschoenen zijn tevens ook van sterke kwaliteit.

Wanneer maakt u nu de juiste keuze? Hieronder zullen wij aangeven welke eigenschappen de verschillende handschoenen hebben en voor welke werkzaamheden de handschoen geschikt is.

Latex handschoenen

 

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zijn er zowel poedervrij als gepoederd en verkrijgbaar in de kleuren wit en Blauw. Onze latex handschoenen zijn van een zware kwaliteit en bieden een juiste bescherming tegen bacteriën en virussen. Latex handschoenen zitten comfortabel en zijn zeer rekbaar. Latex handschoen worden steeds minder gebruikt bij medische doeleinden omdat er een kans is op latex allergie voor zowel de behandelaar als patiënt. Latex handschoenen zijn niet geschikt voor het werken met vetten en oliën.

De latex handschoenen zijn niet geschikt voor mensen met een latexallergie, zij kunnen beter kiezen voor een latexvrije handschoen. De beste optie is om dan te kiezen voor een nitril handschoen, deze is poedervrij en latexvrij.

 

Nitril handschoenen

 

De nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber en worden steeds vaker gebruikt voor diverse werkzaamheden. Onze nitril handschoenen zijn van zeer goede kwaliteit en zijn sterker dan vinyl of latex handschoenen. Voor medische niet steriele werkzaamheden  zijn de nitril handschoenen de beste keuze. Zij bieden goede bescherming tegen oliën en vetten. Nitril handschoenen zijn niet bestand tegen zuren, stikstoffen en bepaalde chemicaliën.

De nitril handschoen bieden wij aan in vier verschillende kleuren en twee verschillende diktes. De soft nitril handschoenen zijn van een lichtere kwaliteit dan onze Nitril handschoen extra strong.

 

Vinyl Handschoenen

 

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van PVC materiaal. De vinyl handschoenen zijn in vergelijking met de latex en nitril handschoenen de minst sterke handschoen. Tevens bieden zij hierdoor ook minder bescherming. Vinyl handschoenen zijn een goed alternatief voor mensen met een latexallergie. Vinyl handschoenen zijn goed bestand tegen oliën en vetten, maar zijn niet bestand tegen oplosmiddelen en ketonen.

 

Gepoederd of poedervrije handschoenen

Zowel latex handschoenen als vinyl handschoenen zijn verkrijgbaar in een poedervrije als gepoederde handschoen. Het voordeel van een gepoederde handschoen is dat deze beter aan te trekken is bij vochtige handen, het zweet en vocht wordt deels door de poeder opgenomen. De gepoederde handschoenen zijn niet geschikt voor de voedselindustrie, aangezien het poeder in de producten kan komen. Wij adviseren dan ook om in de voedselindustrie gebruikt e maken van onze nitril handschoenen.


Kleur wegwerphandschoenen

 

Onze handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, voor elke doelgroep de juiste kleur. De meest gangbare kleuren zijn blauw en wit, maar ook de kleuren roze en zwart worden steeds vaker gebruikt.

Binnen de voedselindustrie wordt er vanwege de HACCP richtlijnen gebruik gemaakt van blauwe nitril handschoenen. De kleur blauw is goed traceerbaar in een product, mocht er om wat voor reden dan ook een handschoen verloren zijn. Tevens kunnen de diverse kleuren handig zijn als een bedrijf duidelijk wil maken welke werkzaamheden met welke kleur handschoen verricht worden.

 

 

Voor vragen kunt u het beste telefonisch of via de mail contact met ons opnemen.