Desinfectie en Ontsmettingsmiddel
Desinfectie middelen kopen? Bestel uw desinfecterende zeep, doekjes, alcohol, desinfectiegel en desinfectie spray bij de Boer. Het adres voor al uw ontsmettingsmiddelen.
Lees meer
26 producten
Al 10 jaar uw vertrouwde leverancier
Gratis verzending vanaf €60.00 ex btw
Scherpe prijzen
Sterillium Med 100 ml
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium Med 100 ml
€2,90
Toevoegen
Sterillium Med 500 ml handdesinfectiemiddel
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium Med 500 ml handdesinfectiemiddel
€5,55
Toevoegen
Sterillium Med 1000 ml kopen
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium Med 1000 ml kopen
€8,95
Toevoegen
Sterillium Med 5 liter kopen
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium Med 5 liter kopen
€54,25
Toevoegen
Sterillium Med GEL Pure 100 ml
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium Med GEL Pure 100 ml
€3,35
Toevoegen
GEL Sterillium Pure 475 ml
Sterillium med handdesinfectiemiddel
GEL Sterillium Pure 475 ml
€6,95
Toevoegen
Baktolin pure 1000ml
Baktolin Antibacteriële zeep
Baktolin pure 1000ml
€5,95
Toevoegen
Baktolin pure 5 liter
Baktolin Antibacteriële zeep
Baktolin pure 5 liter
€23,95
Toevoegen
Baktolin Sensitive
Baktolin
Baktolin Sensitive
€4,85
Toevoegen
Sterillium 500 ml doseerpompje voor blokflessen
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium 500 ml doseerpompje voor blokflessen
€2,95
Toevoegen
Sterillium 1000 ml doseerpompje voor blokflessen
Sterillium med handdesinfectiemiddel
Sterillium 1000 ml doseerpompje voor blokflessen
€3,25
Toevoegen

Desinfectiemiddel

Een desinfectiemiddel is een ontsmettingsmiddel en wordt gebruikt om oppervlakken, voorwerpen en handen te ontsmetten. Desinfectie middelen doden en verwijderen verschillende soorten micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Door deze ziekteverwekkende micro-organismen te doden, kunnen ze zich niet verder verspreiden.

In dit artikel leest u:

Wat is een ontsmettingsmiddel?

Welke soorten desinfectiemiddelen zijn er?

Waar wordt ontsmettingsmiddel voor gebruikt?

Waar wordt ontsmettingsmiddel van gemaakt?

Hoe gebruik je ontsmettingsmiddelen?

Wat is het verschil tussen handdesinfectie en handen wassen?

 

Wat is een ontsmettingsmiddel?

Desinfectiemiddelen worden gebruikt om oppervlakken te ontsmetten. Met een desinfectant kunt u bijvoorbeeld uw handen of oppervlakken die veel worden aangeraakt ontsmetten. Ontsmetten betekent vrij maken van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Doordat de micro-organismen niet goed bestand zijn tegen de werkzame stoffen van ontsmettingsmiddelen zullen ze dood gaan en zich niet verder verspreiden.

 

Welke soorten desinfectiemiddelen zijn er?

Desinfectiemiddelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Echter hebben ze allemaal hetzelfde doel: Het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. De bekendste ontsmettingsmiddelen zijn desinfectie spray, handgel, zeep en doekjes. Afhankelijk van wat er gedesinfecteerd dient te worden kunt u het beste ontsmettingsmiddel kiezen.

 

Desinfectie spray

Desinfectie spray is een desinfecterend reinigingsmiddel die wordt geleverd in een sprayflacon. Met deze desinfectiespray kunt u eenvoudig oppervlakken en voorwerpen insprayen. Hiermee doodt u de ongewenste micro-organismen en voorkomt u verspreiding van bacteriën en virussen. In de meeste gevallen zorgt de desinfecterende spray tevens voor een aangename geur. Desinfectie alcohol spray kan het best onmiddellijk na het reinigen van voorwerpen gebruikt worden. Desinfectie spray wordt ook wel ontsmettingsspray genoemd en is zeer populair als zowel desinfectiemiddel als reinigingsmiddel. Het hoofdbestanddeel van ontsmettingsspray is alcohol, net zoals de meeste ontsmettingsmiddelen. Om deze reden wordt het ook vaak alcohol spray genoemd.

 

Desinfecterende handgel

Desinfectie handgel zorgt voor een snelle en grondige reiniging van de handen. De desinfecterende gel wordt geleverd in een handige dispenser en is een must have naast iedere wastafel. Desinfectiegel is een handig en zeer effectief middel waarmee u in een handomdraai uw handen ontsmetten kunt, zonder water en/of zeep te gebruiken. Het is echter wel belangrijk om hand desinfectie gel alleen gebruiken wanneer handdesinfectie noodzakelijk is. Desinfect handgel is namelijk niet geschikt voor handreiniging. Desinfecterende handgel is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo vindt u in het assortiment van de Boer onder andere desinfectie handgel 500ml en 100ml. Wilt u de beste desinfecterende handgel kopen? Kies dan voor de Sterillium Med Gel Pure

 

Antibacteriele zeep

Desinfecterende zeep wordt meestal gebruikt om de handen mee te wassen. De werkzame bestanddelen ervan helpen net als andere desinfectiemiddelen bacteriën te doden. Zo beschermt u zichzelf en uw naasten tegen ziekteverwekkers. Onze Baktolin Desinfectie zeep voldoet aan alle strenge veiligheidseisen. De desinfecterende handzeep is dus ook zeer geschikt voor alle medische instellingen, de voedsel- en farmaceutische industrie en laboratoria etc. De Baktolin pure antibacteriële zeep is alkali- en parfumvrij. Daarnaast is de antibacteriele zeep pH-neutraal en ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De Baktolin pure waslotion is in een verpakking van 500 ml verkrijgbaar, maar ook in grotere flacons van 1000 ml of zelfs 5 liter. Wilt u antibacteriele zeep kopen? Dan zit u bij de Boer goed. Bij ons kunt u ook terecht voor voor allerlei andere soorten ontsmettingsmiddel zoals desinfecterende handgel, desinfectie doekjes en desinfectie alcohol.

 

Desinfectie doekjes

Desinfectiedoekjes zijn uniek omdat ze oppervlakken kunnen reinigen en desinfecteren in één. Met alleen schoonmaken verwijdert u ziekteverwerkkers van oppervlakken en voorwerpen, maar door het te desinfecteren maakt u de ziektekiemen daadwerkelijk dood. Het voordeel van ontsmettingsdoekjes is dat ze geen schadelijke chemische resten achterlaten. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in uw leefomgeving. Wist u dat desinfectiedoekjes alcohol bevatten? Dit is het hoofdbestanddeel wat ervoor zorgt dat de ziekteverwekkers gedood worden. De desinfecterende doekjes zijn erg handig en gebruiksklaar. Hierdoor worden vaak de desinfectie doekjes medisch ingezet bij onder andere ziekenhuizen, huisartsen en in de (thuis)zorg. Wilt u alcohol desinfectie doekjes kopen? Bij de Boer kunt u terecht voor desinfectie doekjes van verschillende merken en zijn ze verkrijgbaar in tissueverpakking van 30 stuks tot wel 200 stuks.

 

Desinfectie alcohol

Desinfecteren met alcohol desinfectie voorkomt dat ziekteverwekkers zich kunnen verspreiden. Er zijn verschillende plekken in uw leefomgeving waar bacteriën en virussen organismen zich kunnen ophopen. Door desinfecterende alcohol te gebruiken, desinfecteert u deze plekken en gaat u bacteriële infecties en virussen tegen. De populairste desinfectie alcohol is de handalcohol van Sterillium Med. Dit is een handdesinfectiemiddel op basis van alcohol (ethanol). Dit desinfectiemiddel is vrij van geur- en kleurstoffen en daarnaast parfumvrij. Hierdoor is de desinfectie alcohol ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Door de vele toepassingsmogelijkheden wordt het de hand alcohol gebruikt in zowel de medische als de particuliere sector. Wilt u desinfectie alcohol kopen? Dan bent u bij de Boer aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u desinfecterende alcohol van Sterillium Med in verschillende flacons. Wij hebben diverse verpakkingen op voorraad, variërend van de Sterrilium Med 100 ML, Sterillium Med 500 ML en Sterillium Med 1000 ml van Hartmann. Wanneer u grotere flacons afneemt kunnen accessoires zoals een Sterillium dispenser en Sterillium pompje handig zijn om de desinfectie alcohol praktisch te kunnen doseren.

 

Waar wordt ontsmettingsmiddel voor gebruikt?

Een desinfectiemiddel wordt gebruikt om de verspreiding van ziektekiemen zoals bacteriën en virussen tegen te gaan. Ontsmettingsmiddelen bevatten vaak bestanddelen zoals alcohol of chloor die ervoor zorgen dat de ziekteverwekkers dood gaan. In en rondom uw leefomgeving zijn er veel plaatsen waar ziekteverwekkers zich eenvoudig kunnen verspreiden. Denk aan deurklinken, lichtknopjes, toiletbril of de afstandsbediening van uw tv. Door deze plaatsen regelmatig te ontsmetten met een ontsmettingsmiddel verkleint u de kans op overdraging van bacteriën en virussen. Ontsmettingsmiddel is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en dienen ieder voor verschillende toepassingen. Zo zijn desinfectie doekjes en desinfectie spray enorm handig om eenvoudig voorwerpen en oppervlakken mee te ontsmetten. Desinfecterende handgel en antibacteriële zeep kunnen weer handig zijn om snel en grondig uw handen te desinfecteren en te ontsmetten. Het is belangrijk dat u het ontsmettingsmiddel op de juiste manier gebruikt, volgens de opgegeven instructie van de fabrikant. Hierdoor voorkomt u dat u op een verkeerde wijze te werk gaat en de producten niet de juiste uitwerking hebben bij het desinfecteren en ontsmetten. Raadpleeg dan ook altijd de handleiding van het product, voordat u het desinfectiemiddel gaat gebruiken.

 

Waar wordt ontsmettingsmiddel van gemaakt?

Het hoofdbestanddeel van ontsmettingsmiddel is alcohol. De alcohol doodt ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Door oppervlakken te ontsmetten en desinfecteren vermindert u zichzelf en uw naasten de kans op besmetting met de ziekteverwekkers. Naast de desinfectie alcohol zijn er ook ontsmettingsmiddelen met andere werkzame stoffen zoals chloor of chloroxylenol.

 

Hoe gebruik je ontsmettingsmiddelen?

Wanneer u een desinfecterend middel gaat gebruiken, is het van groot belang dat u de oppervlakken eerst grondig reinigt. Hierna dient u pas de desinfectie toe te passen. Bij het reinigen en ontsmetten van uw omgeving dient u zich goed te bedenken welke oppervlakken frequent worden aangeraakt. Dit worden de handcontactpunten genoemd. Dit zijn de oppervlakken waarop bacteriën en virussen zich eenvoudig kunnen verspreiden. Het bekende voorbeeld is een deurklink, maar ook kranen, (licht)knoppen, een toetsenbord of muis en uw telefoon mogen niet vergeten worden. Uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen. Door de oppervlakken goed en regelmatig te reinigen en ontsmetten kunt u de verspreiding van virussen en bacteriën zo goed mogelijk voorkomen. Wanneer u schoonmaakspullen heeft gebruikt om oppervlakken te ontsmetten, vergeet dan niet om ook deze spullen direct na gebruik grondig te reinigen en desinfecteren. Gebruikte poetsdoekjes, emmers en handschoenen kunnen enorme broeiplekken zijn voor ziekteverwekkers. Ook gebruikte poetsdoekjes dient u op minimaal 60 graden te wassen en goed te laten drogen. Op die manier zorgt u ervoor dat de ziekteverwekkers dood gaan en zich niet verder verspreiden.

Benieuwd hoe u het beste uw handen kunt desinfecteren met hand desinfectiemiddel? Bekijk dan de instructievideo hieronder. Zo weet u precies hoe u uw handen desinfecteren kunt met behulp van bijvoorbeeld Sterillium Med.

 

Wat is het verschil tussen handdesinfectie en handen wassen?

Handen wassen doet in de meeste gevallen met water en zeep. Echter kunt u ook uw handen desinfecteren met handdesinfectie. Echter is het gebruik van een handdesinfectie vaak effectiever, omdat het een grotere ziektekiem reductie heeft in vergelijking met het gebruik van handzeep. De alcohol in handdesinfectie doodt namelijk meer ziektekiemen dan normale handzeep. Dit is ook de reden dat binnen de zorg de RIVM de voorkeur geeft aan handen desinfecteren met desinfectiemiddel versus handen wassen met handzeep. Handen desinfecteren doet u met een handdesinfectie middel zonder het gebruik van water of zeep. Wanneer u handdesinfectie gebruiken gaat, dienen de handen echter niet-zichtbaar verontreinigd te zijn. Wanneer er zich zichtbaar vuil op de handen bevindt, heeft handen wassen met water en vloeibare zeep de voorkeur. Belangrijk is om nooit alle twee achter elkaar te doen. Dit is namelijk enorm slecht voor de handen. 

Handalcohol kunt u bijna altijd gebruiken, behalve in een aantal situaties. In onderstaande gevallen heeft het wassen van de handen met water en vloeibare zeep de voorkeur:

 • Wanneer er zich zichtbaar vuil op de handen bevindt
 • Wanneer de handen nat of plakkerig zijn
 • Na het gebruik van de toilet

 

Desinfectiemiddel kopen?

Desinfectie middelen worden veelal gebruikt in situaties waar de kans op besmetting van bacteriën, virussen en schimmels en andere organismen groot is. Door op een juiste manier uw handen, apparatuur op andere oppervlakken te desinfecteren verminderd u de kans op verspreiding van bacteriën etc. Het is van groot belang dat u eerst grondig een reiniging doet waarna u het desinfectiemiddel toe past.

 

Desinfectans

Het is erg belangrijk om een goede hygiëne te waarborgen. Dit doet u door de juiste desinfectiemiddelen te gebruiken in de juiste omgeving. Er zijn verschillende producten die een desinfecterende/ontsmettende werking hebben. Hieronder vindt u een aantal populaire ontsmettingsmiddelen die veel verkocht worden:

 • Desinfecterende handgel van sterillium MED
 • Desinfectie doekjes
 • Desinfectie spray
 • Deinfecterende zeep van Baktolin
 • Oppervlakte desinfectie 5 liter
 • Handen desinfectie
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »