Ragers en Tandenstokers Tanden
Ragers of Gum tandenstokers voor uw tanden kopen? Bestel uw Interprox ragers aanbieding, Tepe ragers, Lactona Ragers bij de specialist!
Lees meer
13 producten

Ragers & Tandenstokers  kopen?

BesteI nu Interprox, TEPE &GUM

 

 

Wat zijn de beste ragers en tandenstokers voor uw tanden?

 

In de markt zijn er verschillende merken die ragers en tandenstokers aanbieden. Bekende merken zijn:

 • Interprox ragers
 • GUM ragers
 • Dentaid ragers
 • TEPE ragers
 • Demecare Ragers
 • Lactona Ragers

 

Waar zijn ragers goed voor?

 

Ragers en tandenstokers gebruikt u om problemen in mond/gebit te voorkomen. Door het gebruik van ragers en tandenstokers kunt u eenvoudig plak en voedselresten verwijderen tuusen uw tanden en kiezen. Met een gewone tandenborstel is het erg lastig om goed tussen de tanden en kiezen te komen, wat kan zorgen voor de volgende problemen.

 • U kan tandsteen ontwikkelen
 • U krijgt eerder last van ontsteking aan het tandvlees
 • Gaatjes
 • Parodontitis

Daarnaast gebruiken ook veel mensen die een beugel dragen  Floss, tandenstokers en ragers. Juist bij het dragen van een beugel is het erg belangrijk om zo goed mogelijk alle plak en voedselresten tijdig te verwijderen.

 

Hoevaak mag je ragers gebruiken?

 

U kunt ragers elke 24 uur gebruiken om uw gebit zo optimaal mogelijk te houden.

 

Waarom kiezen mensen voor ragers?

 

Ragers hebben veel voordelen ten opzichte van andere gebitreinigingsmiddelen.

Wanneer je bijvoorbeeld een spalkje of beugel draagt is het erg ohandig om Floss of tape te gaan gebruiken. De ragers bieden dan een goede uitkomst aangezien de haren van de borstel een goede reiniging geven tussen de beugel en spalk.

 

 

Hoe gebruik ik een rager?

 

U kunt de rager vanaf de buitenkant tussen de tanden en kiezen bewegen. Het is belangrijk dat de ragers aan de binnenzijde van uw gebit voelbaar is. Mocht u het idee hebben dat de rager wel erg gemakkelijk heen en weer gaat, dan is het wellicht verstandig om een dikkere rager te gebruiken. U moet wat weerstand voelen, zodat het effect van de rager optimaal is.

Interprox ragers zijn speciaal ontworpen interdentale borstels die helpen bij het reinigen van de ruimtes tussen de tanden en kiezen, waar gewone tandenborstels moeilijk bij kunnen. Deze ragers zijn effectief in het verwijderen van tandplak en voedselresten, wat bijdraagt aan het behoud van een goede mondgezondheid. Hier is een gedetailleerd overzicht van Interprox ragers:

 

 

Wat zijn Interprox Ragers?

Interprox ragers zijn kleine borsteltjes met een handvat, bedoeld om tussen de tanden te reinigen. Ze zijn ontworpen om efficiënt tandplak en voedselresten uit de interdentale ruimtes te verwijderen, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van de dagelijkse mondverzorgingsroutine.

Kenmerken van Interprox Ragers

1. Diverse Maten:
- Breed Assortiment*: Verkrijgbaar in verschillende maten om te passen bij diverse interdentale ruimtes, van zeer smal tot breder.
- Kleurcodering*: De ragers zijn kleurgecodeerd voor eenvoudige identificatie van de juiste maat.

2. Borstelontwerp:
- Flexibele Borstelharen*: Zachte en flexibele borstelharen die effectief zijn in het verwijderen van tandplak en voedselresten zonder het tandvlees te beschadigen.
- Metalen Draad*: De borstelharen zijn bevestigd aan een dunne, meestal met kunststof gecoate metalen draad, die flexibel genoeg is om in verschillende hoeken te buigen voor betere bereikbaarheid.

3. Ergonomisch Handvat:
- Comfortabele Grip*: Ontworpen met een ergonomisch handvat voor een comfortabele en stabiele grip, waardoor het gebruiksgemak wordt verhoogd.
- Flexibele Nek*: Sommige modellen hebben een flexibele nek, die helpt om de juiste hoek te bereiken bij het reinigen van moeilijk toegankelijke ruimtes.

4. Beschermkap:
- Hygiënisch*: Veel Interprox ragers worden geleverd met een beschermkap die de borstel schoon houdt wanneer deze niet in gebruik is en beschermt tegen verontreinigingen.

Voordelen van Interprox Ragers

1. Effectieve Reiniging:
- Grondige Plaqueverwijdering: Interprox ragers verwijderen effectief tandplak en voedselresten uit de ruimtes tussen de tanden, wat helpt bij het voorkomen van tandvleesontstekingen en gaatjes.
- Bereikt Moeilijke Plekken: Ze bereiken gebieden waar normale tandenborstels en soms zelfs flosdraad niet goed kunnen komen.

2. Verbeterde Mondgezondheid:
- Voorkoming van Tandvleesproblemen: Regelmatig gebruik kan helpen bij het voorkomen van tandvleesontstekingen, gingivitis en parodontitis.
-Ondersteuning bij Orthodontische Apparaten*: Ze zijn bijzonder nuttig voor mensen met beugels, bruggen of implantaten, omdat ze rondom deze apparaten kunnen reinigen.

3. Gebruiksgemak:
- Eenvoudig in Gebruik: De ergonomische handgrepen en flexibele functies maken ze gemakkelijk te gebruiken zonder het tandvlees te irriteren.
- Diversiteit in Maten*: De beschikbaarheid van verschillende maten maakt het eenvoudig om de juiste rager te vinden voor elke specifieke behoefte.

Hoe Gebruik je Interprox Ragers?

1. Kies de Juiste Maat
- Selecteer een rager die past bij de grootte van de ruimte tussen je tanden. Gebruik een kleinere maat voor nauwere ruimtes en een grotere maat voor bredere ruimtes. Raadpleeg eventueel je tandarts voor advies.

2. Plaatsing en Beweging:
- Plaats de rager voorzichtig tussen de tanden zonder te forceren. Beweeg de borstel heen en weer om tandplak en voedselresten te verwijderen. Herhaal dit voor elke interdentale ruimte.

3. Onderhoud:
- Spoel de rager na elk gebruik af met water om tandplak en voedselresten te verwijderen. Vervang de rager regelmatig, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en slijtage.

 Aanbevelingen

- Dagelijks Gebruik: Voor een optimale mondhygiëne wordt aanbevolen om Interprox ragers dagelijks te gebruiken, bij voorkeur na het poetsen van de tanden.
- Regelmatig Tandartsbezoek*: Laat je mondgezondheid regelmatig controleren door een tandarts en vraag om advies over het juiste gebruik van interdentale borstels.
- Specifieke Aandachtspunten*: Mensen met orthodontische apparaten, implantaten of andere tandheelkundige hulpmiddelen moeten extra aandacht besteden aan interdentale reiniging en kunnen baat hebben bij het gebruik van Interprox ragers.

Conclusie

Interprox ragers zijn een effectief hulpmiddel voor het reinigen van interdentale ruimtes, essentieel voor het behouden van een goede mondgezondheid. Door tandplak en voedselresten effectief te verwijderen, helpen ze bij het voorkomen van tandvleesproblemen en andere mondgezondheidsproblemen. Dankzij hun diverse maten, ergonomische ontwerp en gebruiksgemak zijn Interprox ragers een uitstekende keuze voor iedereen die een grondige reiniging van hun tanden nastreeft.

Tandenstokers zijn een eenvoudig, maar effectief hulpmiddel voor mondhygiëne, bedoeld om voedselresten en tandplak te verwijderen uit de ruimtes tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Ze zijn een handig hulpmiddel voor dagelijkse mondverzorging en kunnen helpen bij het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Hier is een gedetailleerd overzicht van tandenstokers:

Wat zijn Tandenstokers?

Tandenstokers zijn kleine, dunne staafjes die meestal gemaakt zijn van hout, plastic, of bamboe. Ze zijn ontworpen om gemakkelijk in de ruimtes tussen de tanden te passen en zijn scherp genoeg om tandplak en voedselresten los te maken zonder het tandvlees te beschadigen.

Soorten Tandenstokers

1. Houten Tandenstokers:
• Traditioneel: Gemaakt van hout, vaak berken- of beukenhout.
• Vorm: Meestal plat en driehoekig, zodat ze goed passen in de interdentale ruimtes.
2. Plastic Tandenstokers:
• Duurzaam: Gemaakt van stevig plastic en vaak herbruikbaar.
• Ontwerp: Vaak voorzien van een geribbeld oppervlak of een flexibele punt voor betere reiniging.
3. Bamboe Tandenstokers:
• Milieuvriendelijk: Gemaakt van duurzaam bamboe, een hernieuwbare grondstof.
• Stevig en Duurzaam: Sterker dan houten tandenstokers en minder breekbaar.
4. Tandenstokers met Flosdraad:
• Dubbele Functie: Combineren de voordelen van een tandenstoker en flosdraad.
• Efficiënt: Ideaal voor een grondige reiniging tussen de tanden.

Voordelen van Tandenstokers

1. Eenvoudig in Gebruik:
• Toegankelijk: Klein en draagbaar, makkelijk mee te nemen voor gebruik na maaltijden.
• Gebruiksvriendelijk: Eenvoudig te gebruiken zonder speciale techniek of training.
2. Effectieve Reiniging:
• Verwijdert Voedselresten: Helpt om voedselresten te verwijderen die vastzitten tussen de tanden.
• Voorkomt Tandplak: Regelmatig gebruik kan helpen om tandplak te verwijderen en de opbouw ervan te voorkomen.
3. Verbeterde Mondgezondheid:
• Voorkomt Tandvleesproblemen: Door regelmatig te reinigen tussen de tanden, kunnen tandenstokers helpen bij het voorkomen van tandvleesontstekingen en parodontitis.
• Ondersteunt Algehele Mondhygiëne: Samen met tandenpoetsen en flossen kunnen tandenstokers bijdragen aan een complete mondverzorgingsroutine.

Gebruiksaanwijzing voor Tandenstokers

1. Kies de Juiste Tandenstoker:
• Materiaal: Kies een tandenstoker die comfortabel voor je is, of het nu hout, plastic, of bamboe is.
• Vorm: Zorg ervoor dat de vorm van de tandenstoker geschikt is voor jouw interdentale ruimtes.
2. Gebruik de Tandenstoker Voorzichtig:
• Plaatsing: Plaats de tandenstoker voorzichtig tussen je tanden zonder te veel kracht te gebruiken.
• Beweging: Beweeg de tandenstoker voorzichtig heen en weer om voedselresten en tandplak los te maken. Gebruik niet te veel druk om beschadiging van het tandvlees te voorkomen.
• Herhaal: Herhaal dit proces voor elke interdentale ruimte, zowel aan de boven- als onderkant van je mond.
3. Hygiëne:
• Eenmalig Gebruik: Veel tandenstokers, vooral houten, zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Gooi ze na gebruik weg om hygiënische redenen.
• Reiniging van Herbruikbare Tandenstokers: Als je herbruikbare tandenstokers gebruikt, zoals die van plastic, spoel ze dan grondig af met water na elk gebruik.

Tips voor het Gebruik van Tandenstokers

1. Na Maaltijden:
• Gebruik tandenstokers na maaltijden om direct voedselresten te verwijderen, wat helpt bij het voorkomen van tandplakopbouw en slechte adem.
2. Voorzichtigheid:
• Wees voorzichtig bij het gebruik van tandenstokers om het tandvlees niet te beschadigen. Teveel kracht kan leiden tot irritatie of bloeding van het tandvlees.
3. Regelmatig Tandartsbezoek:
• Bezoek je tandarts regelmatig voor professionele reiniging en controle. Overleg met je tandarts over het juiste gebruik van tandenstokers als onderdeel van je mondhygiëneroutine.

Conclusie

Tandenstokers zijn een eenvoudig en effectief hulpmiddel voor het reinigen van de interdentale ruimtes, wat bijdraagt aan een goede mondhygiëne. Door voedselresten en tandplak effectief te verwijderen, helpen ze bij het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Met verschillende soorten en materialen beschikbaar, bieden tandenstokers een flexibele oplossing voor dagelijkse mondverzorging, vooral wanneer ze gecombineerd worden met tandenpoetsen en flossen.

 

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »