MONDKAPJES KOPEN- UIT VOORRAAD LEVERBAAR
Mondkapjes medisch IIR -FFP2 en niet medische mondkapjes uit voorraad leverbaar in de kleuren zwart, blauw en wit. Kies voor kwaliteit en bestel uw mondkapjes nu!
Lees meer
6 producten
Medische Mondkapjes type IIR 2.000 STUKS Sale
Diamond Medical
Medische Mondkapjes type IIR 2.000 STUKS
€149,95
€190,00
Toevoegen
Al 10 jaar uw vertrouwde leverancier
Gratis verzending vanaf €60.00 ex btw
Scherpe prijzen


Mondkapjes kopen? Diverse soorten mondmaskers uit voorraad leverbaar.

 

Comfortabele, drielaagse hypoallergene mondmaskers. De maskers zijn verkrijgbaar met oorelastiek of met touwtjes. De mondmaskers hebben neusstrips, zijn van zacht materiaal, glasvezel- en latexvrij en verpakt in handige dispenserdoosjes. De mondkapjes kunnen gebruikt worden in verschillende sectoren en zijn eenvoudig online te bestellen bij de Boer Dental. De 3-laags mondmaskers zijn onderverdeeld in verschillende type mondmaskers

 

Fefather Disposables

FeatherDisposables

Wij verkopen onder meer mondmaskers van ons eigen merk FeatherDisposables. Dat wij onze eigen naam aan deze producten verbinden geeft aan dat wij volledig achter de kwaliteit van deze producten staan. FeatherDisposables levert onder andere mondmaskers, en beschermende kleding zoals haarnetjes en schoenovertrekken.

 

Waarom een mondmasker of mondkapje gebruiken?

Het gebruik van mondmaskers zorgt ervoor dat zorgprofessionals en bezoekers van cliënten te beschermt worden tegen infecties. De juiste benaming voor mondmaskers of mondkapjes is mondneusmaskers. De Maskers zijn er in verschillende kleuren, maten en specificaties. Voor een juiste bescherming is het van belang dat je goed weet welk mondneusmasker waarvoor geschikt is. Hiervoor zijn Europese richtlijnen, normen en standaarden opgesteld. Mondkapjes Duitsland: U kunt dan het beste een FFP2 masker gebruiken.  

Type mondneusmaskers

 • Het chirurgisch mondneusmasker:dit is een medisch hulpmiddel en beschermt de patiënt tegen ziekteverwekkers uit de neus of mond van medewerkers. Daarnaast beschermt het de medewerker voor het aanraken met de handen of de handschoenen aan eigen mond of neus.
 • Het ademhalingsbeschermingsmasker:dit is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden.

 

Zwarte mondkapjes kopen?

Wij hebben zwarte mondkapjes medisch in assortiment, die verpakt zitten per 50 stuks 3 laags. U kunt de mondkapjes eenvoudig online bestellen. 

Disposable Chirurgische mondkapjes 

Chirurgische mondneusmaskers moeten voldoen aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN 14683 norm.

Er zijn 3 verschillende typen chirurgische mondneusmaskers:

Type I masker: Bedoeld voor cliënten, niet voor medewerkers.
Type II masker: Voor gebruik door medewerkers in die gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.
Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Het is bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen. Het RIVM adviseert type IIR mondmaskers te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

Je kunt aan het mondneusmasker zelf niet zien welk type het is. Om vergissingen te voorkomen wordt in instellingen vaak maar één type gebruikt: Type IIR.

 

FFP2 masker Kopen?

FFP2 masker kopen doet u bij de Boer Dental. FFp2 mondkapjes beschermen u tegen besmettelijke ziektes. De medische mondkapjes FFP2 worden veelal gebruik in medische wereld en bieden een betere bescherming dan bijvoorbeeld een type II chirurgisch mondkapje. FFP2 masker zwart en wit zijn verkrijgbaar in onze online webshop.

Wat is het verschil tussen FFP1-, FFP2-, en FFP3-mondneusmaskers?

FFP staat voor Filtering Facepiece Particle; ofwel: een gezichtsmasker dat deeltjes filtert. Het toegevoegde getal (FFP 1, 2 of 3) drukt uit hoe sterk de ingeademde lucht wordt gefilterd. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming. In de zorg wordt vooral gebruik gemaakt van FFP1- en FFP2-maskers. De maskers hebben de opschriften FFP1 (minimaal 80% van de deeltjes wordt tegengehouden), FFP2 (94%) of FFP3 (99%). Ook hebben de maskers een CE-markering. De maskers worden getoetst op basis van de norm NEN-EN 149 +A1 en moeten voldoen aan de Europese Verordening Persoonlijke beschermingsmiddelen (EC 2016/425). De Inspectie SZW houdt toezicht op deze persoonlijke beschermingsmiddelen als ze voor professionals zijn bestemd.

FFP3 masker

FFP3-mondkapjes worden vaak gebruikt om u te beschermen tegen fijnstof en andere giftige stoffen.  

Ademhalingbeschermingsmasker

Het ademhalingbeschermingsmasker moet voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen en aan NEN-EN 149+A1. Gebruik bij een ademhalingbeschermingsmasker van wegwerpmateriaal en type zonder uitademventiel, aangezien er bij een ventiel de kans bestaat dat bij spatten druppels via het ventiel binnendringen.

Er zijn 3 typen ademhalingbeschermingsmaskers:
masker: dit is het laagste prestatieniveau om van een beschermingsmasker te kunnen spreken. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.
masker: Is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC. Het RIVM adviseert het gebruik van  maskers in geval van bronchoscopie, cardiopulmonale reanimatie, tracheale intubatie, niet-invasieve beademing, handmatige beademing, optiflow, tracheostomie, handelingen aan het tracheostoma en uitzuigingen. 
 masker: Deze klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

Welke mondkapjes zijn Goed?

Alle mondmaskers, zowel medisch als niet medisch moeten zijn voorzien van de juiste certificering. Alle mondmaskers die wij aanbieden zijn voorzien van CE keuring en voldoen aan de gestelde richtlijnen. U kunt alle documenten bij het product bekijken. Bestel vertrouwd uw mondmaskers bij de Boer Dental

In welke sectoren worden mondkapjes gebruikt ?

 • Tandartsen
 • Pedicures
 • Manicures
 • Kappers
 • Zorgverleners 
 • Fysiotherapeuten
 • Tandtechnische Beroepen.
 • Medisch Personeel
 • Schoonheidsspecialisten 
 • Tatoeëerders
 • Tattoo Shops 
 • Nagelstylisten  
 • ziekenhuizen
 • Industrie
 • openbaar vervoer
 • Voedselindustrie
 • Bouwsector
 • Agrarische sector 
 • Scholen
 • Kinderdag verblijven
 • Naschoolse opvang
 • ETC..

Mondmaskers gebruiken in combinatie met Disposable handschoenen.

Bij de Boer dental verkopen wij handschoenen in verschillende soorten en maten, voor meer informatie kunt op de betreffende soort hieronder op de link klikken

Niet Medische mondkapjes

Wij bieden ook niet medische mondkapjes aan in de kleur blauw, 3 laags met een stalen neusstrip. In sommige gevallen is het niet nodig om een medisch mondkapje te gebruiken en kunt u volstaan met een niet medisch mondkapje

Mondneusmasker, weet wat u aanschaft !!

 

Momenteel is de vraag naar kwalitatieve mondmaskers erg groot. De prijzen zijn enorm gestegen en veranderen bijna per dag. Vooral mondmaskers type II , IIR en  / zijn moeilijk verkrijgbaar. Momenteel worden de meeste mondmaskers ingevlogen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Bijna 9 van de 10 partijen mondmaskers die wij aangeboden krijgen voldoen niet aan de juiste certificeringen en zijn dus niet geschikt om te gebruiken In de zorg etc. Vaak worden certificaten vervalst en zijn de documenten niet in orde.

Wij van de Boer Dental bieden alleen mondmaskers aan waarbij alle certificaten getoetst zijn en alle documenten voldoen aan de gestelde eisen voor De Europese wetgeving. Vaak hebben wij ook test resultaten van Nederlandse instanties.

Hierdoor weten wij zeker dat de mondmaskers voldoen aan de huidige eisen. U kunt uw mondmaskers bij diverse partijen gerust online bestellen, maar kijk eerst goed wat u aanschaft. Vraag gerust naar certificaten bij aanbieders en koop alleen als u er zeker van bent dat het klopt.

U kunt altijd advies vragen, wij staan u graag te woord.

 

0% btw op mondkapjes verlengt tot 1 oktober 2021

Vanaf 25 mei tot in ieder geval 1 september hoeft er geen btw op mondkapjes meer te worden betaald. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (zowel medisch als niet-medisch) en voor alle verkopen. Mondkapjes vallen nu nog onder het normale btw-tarief van 21%.

Dit staat in een brief die staatssecretaris Vijlbrief van Financiën woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Aanleiding van de maatregel is dat het per 1 juni verplicht wordt een niet-medisch mondkapje te dragen in het OV. Als de bussen, treinen en trams weer voller raken, zal het namelijk niet altijd haalbaar zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën: 'We vragen van de samenleving om vanaf juni in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje te gaan dragen. Veel mensen maken zelf al heel creatieve mondkapjes, maar de meeste mensen zullen ze waarschijnlijk kopen in een winkel in de buurt. We willen dit als overheid natuurlijk zo goedkoop mogelijk maken, daarom heffen we hierover straks tijdelijk geen btw.'

Door het nultarief toe te passen in plaats van een vrijstelling, behouden verkopers het recht op aftrek van voorbelasting. Dit betekent dat ondernemers de btw die zij bij aanschaf betalen, nog wel kunnen verrekenen in de btw-aangifte.

Video medische mondkapjes .

Hoe draag je een mondmasker?

 

Video over hoe je een mondkapje draagt en opzet

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta