24 producten
Al 10 jaar uw vertrouwde leverancier
Gratis verzending vanaf €60.00 ex btw
Scherpe prijzen

Absorin

Absorin is een van de belangrijkste namen in de markt van het incontinentiemateriaal. Absorin is van oorsprong een fabrikant uit Zwitserland maar is inmiddels overgenomen door een Nederlandse keten van apotheken. Daarmee is Absorin nu dus een Nederlands merk. Er zijn maar weinig fabrikanten van incontinentiemateriaal die zo’n breed assortiment aanbieden. Incontinentie komt in veel verschillende vormen voor en ieder lichaam is anders. Het uitgebreide assortiment incontinentiematerialen van Absorin biedt voor iedereen een passende oplossing. Als het nu gaat om een gemakkelijke maar effectieve oplossing die u beschermt tegen doorlekken, of een product wat bescherming biedt tegen zwaardere vormen van incontinentie, bij Absorin kunt u terecht voor alle soorten en maten incontinentiemateriaal. Door te kijken naar de mate van incontinentie kunt u bepalen welk Absorin product voor u het meest geschikt is. Voor alle Absorin producten kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit incontinentiematerialen. 

Het merk Absorin is al lange tijd een van de meest verkochte en hoogst gewaardeerde fabrikanten van incontinentiematerialen, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het merk scoort enorm goed op onder andere absorptievermogen en de mate van bescherming. Daarnaast geeft het merk Absorin veel aandacht aan de pasvorm, en staat kwaliteit hoog in het vaandel. Gebruikers die ervaring hebben met het merk, weten hoe goed het incontinentiemateriaal van Absorin kan helpen. Ze bieden de gebruiker niet alleen maximale bescherming tegen incontinentie, maar bieden ook een hoog draagcomfort en een geven de gebruiker een zeker gevoel. 

Absorin biedt een volledig assortiment aan incontinentiematerialen. Zo zijn er Absorin pants, slips, inleggers, fixatiebroekjes en verschillende soorten onderleggers. Al deze incontinentiematerialen van Absorin vindt u uiteraard in het assortiment van Medische Groothandel de Boer. De producten van Absorin zijn van hoge kwaliteit en ook nog eens zeer goed geprijsd.

 

Absorin comfort

Het grootste gedeelte van de producten van Absorin draagt de naam “Absorin Comfort”. De fabrikant heeft niet voor niets voor deze naam gekozen: de producten bieden een hoog draagcomfort en staan tevens garant voor uitstekende bescherming tegen urineverlies. De Absorin comfort lijn is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van gematigde vormen van incontinentie.

In deze Absorin comfort lijn vindt u diverse producten zoals: bed onderleggers, inleggers bij licht tot matig urineverlies en inco pants (luierbroekjes) met extra hoog absorptievermogen.

 

Absorin Comfort Incontinentiemateriaal

Absorin comfort pants

De Absorin pants zijn een van de meest populaire incontinentiematerialen op de markt. De pants zijn verkrijgbaar in verschillende absorptieniveaus. Daarnaast zijn de inco pants van Absorin uiteraard in verschillende maten verkrijgbaar. 

Pants kunt u aantrekken op dezelfde manier als u gewend bent van uw normale ondergoed. Daarmee verandert er voor de gebruiker niet veel. De broekjes zijn er voor lichte, maar ook voor zwaardere vormen van incontinentie. U kunt de Absorin pants daarom op dezelfde manier blijven gebruiken wanneer de mate van incontinentie na verloop van tijd mocht veranderen. Een Absorin pants kan afhankelijk van het type en de mate van urineverlies zowel overdag als ‘s nachts gedragen worden.

Absorin Comfort heeft ook een pants ontwikkeld speciaal voor zwaardere mensen. Absorin is de enige fabrikant die dit aanbiedt. Deze inco pants draagt de naam Absorin T-Fit. Doordat de heupband van dit incontinentiebroekje breder is dan normaal, is het hoger over de buik te trekken. Hiermee voorkomt het incontinentiebroekje dat het kan afzakken. Dit zou namelijk lekkage tot gevolg kunnen hebben.

Daarnaast biedt Absorin ook een incontinentiebroekje met een superieur absorptieniveau. De Absorin Comfort Pants Super heeft een absorptievermogen van ruim 2 liter! Echter is het wel belangrijk om te benadrukken hoe fabrikanten aan deze waarde komen. De incontinentiebroekjes worden namelijk getest met een zogenaamde dompel proef. Een product wordt eerst gewogen en daarna ondergedompeld in een bak met water. Hierna wordt het product opnieuw gewogen. Het gewichtsverschil is de opname die de fabrikant op de verpakking mag noteren. Het ondergedompelde product is natuurlijk kletsnat en zal misschien zelfs nog wat na lekken. Zo doorweekt wilt u uw incontinentiemateriaal nooit dragen. U zult de inco pants in de praktijk dus nooit met 2 liter urine kunnen dragen. Houd bij een absorptievermogen van twee liter aan dat u in de praktijk maximaal de helft of nét iets meer kunt benutten.

Absorin Comfort Pants incontinentiebroekjes

Absorin Comfort slips

Absorin heeft naast de incontinentie pants ook een serie slips. De Absorin lopen op in mate van absorptie. De slip met het hoogste absorptievermogen is de Absorin Comfort Slip Night Ultra. Dit is een van de beste incontinentie slips en heeft een opname van ruim 4 liter.

Eerder in dit artikel heeft u kunnen lezen hoe u dit getal moet interpreteren. Deze slip is gemaakt voor mensen die zeer veel urine verliezen, bijvoorbeeld omdat ze veel drinken. Daarnaast zijn de inco slips uitermate geschikt voor gebruikers die willen doorslapen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun incontinentie slip.

Vaak kiezen mensen voor een incontinentie slip omdat ze:

  1. Een product willen met een hoog absorptievermogen. Een Absorin slip is uitermate geschikt om grote hoeveelheden urine op te vangen.
  2. Erg goed vast te zetten zijn en eventueel tussendoor kunnen worden geopend en gesloten. Door het klittenband wat zich op de sluitstrips bevindt kunt u de slip eenvoudig eventjes losmaken om hem daarna weer goed vast te zetten. Zo blijft de kans op doorlekken minimaal.
  3. Absorin Comfort Slips zijn perfect om ‘s nachts te dragen. Ze zijn eenvoudig op bed aan en uit te trekken. U kunt ze gerust gedurende de hele nacht dragen, zonder u zorgen te hoeven maken over de absorptie. Wanneer ze goed zijn aangebracht zullen de incontinentie slips niet tot nauwelijks verschuiven.

Dat alles maakt het dat de incontinentieslip tot op heden het meest gebruikte product is in zorginstellingen. Echter hebben veel mensen een ietwat onprettige associatie met dit product. Dit komt doordat een slip natuurlijk erg veel lijkt op de luiers die we kennen van baby’s. Dat is niet geheel onlogisch, want ook voor die doelgroep is de luier gewoon heel effectief. Luiers zijn namelijk erg gemakkelijk in gebruik en goed vast te zetten. Daarnaast zijn ze in staat veel vocht op te nemen. Toch kan het voor mensen die last krijgen van incontinentie soms confronterend zijn om weer een luier te moeten dragen.

Absorin comfort slips

Absorin Comfort inleggers

Om bovenstaande reden kiezen mensen vaak liever voor incontinentie inleggers. Bij lichte en beginnende vormen van incontinentie is dit ook de meest voor de hand liggende keuze. Wanneer mensen last krijgen van het verlies van slechts enkele druppeltjes, beginnen ze vaak met de lichtste inleggers. De lichtste inleggers voor mannen zijn de Absorin Mincy en de Absorin Comfort Level 2. De absorptievermogens van deze twee soorten inlegverband zijn nagenoeg gelijk. Het verschil tussen de twee producten zit hem echter in het model.

De Absorin Level 2 is een soort kuipje en wordt in het ondergoed geplakt. Het heeft een vochtopname van 500 ml, wat voldoende is voor het verlies van druppeltjes tot flinke scheuten. De Absorin Mincy inleggers zien er heel anders uit. Dit zijn een soort envelopjes die gemaakt zijn van een zacht materiaal. De envelopjes worden in zijn geheel om de penis en scrotum gedaan. Doordat die daarmee goed ingepakt zijn geeft dit de gebruiker een enorm veilig gevoel. Het Absorin Mincy inlegverband is verkrijgbaar in twee opnames: de Mincy Light kan tot 500 ml opnemen, en de Mincy Normal tot 681 ml.

Absorin Comfort inleggers

 

Absorin Comfort Finette

Vrouwen die last krijgen van lichte incontinentie kunnen het best beginnen met de Absorin Comfort Finette. Deze Absorin inleggers zijn zeer geschikt voor lichte vormen van urineverlies, bijvoorbeeld tijdens sporten of tijdens het traplopen. De Absorin Comfort Finette inleggers voor vrouwen bieden optimale bescherming bij verlies van druppeltjes en/of scheutjes. Deze lijn van Absorin omvat inleggers met weinig absorptie zoals de Ultra Mini (18 x 8 centimeter, 95 ml opname) tot aan inleggers met wat meer absorptie. De Absorin Maxi Night is de grotere variant (40,5 x 14,5 centimeter) en staat garant voor ruim 1 liter opname. De Absorin Comfort Finette is dus een ruime lijn incontinentie inleggers waarin het gemakkelijk is om een product te kiezen met wat meer opname of juist wat minder vochtopname.

Veel gebruikers van de Absorin Comfort Finette variëren in gebruik tussen inleggers met lage en hoge vochtopname. Zo komt het regelmatig voor dat iemand overdag bijvoorbeeld een Finette Normal draagt. Deze is namelijk uitermate geschikt voor kleine ongelukjes en zodra deze plaatsvinden is het gemakkelijk om deze even snel te verschonen. Diegene zou ervoor kunnen kiezen om bij bijvoorbeeld het sporten de Absorin Comfort Finette Super te dragen. Deze inlegger heeft een grotere vochtopname en biedt daarmee net wat meer zekerheid. Deze inlegger is ook een stukje groter dan de Normal. Zo bent u er zeker van dat alles goed is afgeschermd en bezorgt u dit een prettig en veilig gevoel. Een inlegger wil namelijk bij het sporten nog wel eens een stukje verschuiven.

Absorin Comfort Finette

 

Absorin Comfort Sanette: bij grotere vormen van urineverlies

Wanneer de Absorin Comfort Finette niet meer voldoende bescherming biedt, heeft Absorin een daaropvolgende range incontinentiematerialen. Deze zijn geschikt voor het verlies van grotere hoeveelheden urine. Deze lijn heet de Absorin Comfort Sanette en loopt van de Sanette Day Light (61 x 32 cm, 1250 ml opname) tot aan de Sanette Ultra (67 x 34 cm, 3500 ml opname).

Tussen deze twee zitten nog een aantal varianten, namelijk de Day, Day Extra, Night en Heavy. Van de namen moet u zich niet al te veel aantrekken, want alle producten kunnen zowel overdag als ‘s nachts worden gedragen.

Wat u wellicht is opgevallen, is dat de Sanette Ultra slechts een klein stukje groter is dan de Sanette Day, terwijl dat de vochtopname vele malen groter is. De Absorin Sanette Ultra is echter een stuk dikker. Het is dus belangrijk om een goede inschatting te maken van de opnamecapaciteit die u nodig heeft.

De Absorin Comfort Sanette heeft een voor- en achterkant. De achterkant is wat breder en hoger en biedt daarmee bescherming tegen ontlastingsverlies. Ook beschermt dit de billen beter voor mensen die in een rolstoel zitten. Voor mensen die veel zitten is het prettig om meer opnamemateriaal bij de billen te hebben, omdat de urine vaak naar beneden en richting de billen loopt.

Absorin Comfort Sanette

Absorin Comfort Sanette: de oplossing bij ontlastingsverlies

Bij het verlies van ontlasting is de Absorin Comfort Sanette de perfecte oplossing. Wanneer u uitsluitend last heeft van ontlastingsverlies is de Absorin Sanette Day de beste keuze voor u. De vorm van het product zorgt ervoor dat de billen goed worden bedekt. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat alles zo is afgedekt dat er geen ontlasting en geurtjes kunnen ontsnappen. Voor mensen die zowel ontlasting als urine verliezen, dient u in te schatten hoeveel er wordt verloren en daar het juiste product bij te kiezen.

 

Absorin Comfort fixatiebroekjes 

Fixatiebroekjes worden gebruikt om incontinentiematerialen op hun plaats te houden. Ze worden vooral gebruikt bij incontinentie inleggers, maar soms ook slips of pants. Bij het gebruik van inleggers is het van groot belang dat deze goed op zijn plaats blijft zitten en zo weinig mogelijk verschuift. Zodra het inlegverband begint te verschuiven kunnen er openingen ontstaan en sluit het product niet meer goed aan. Hierdoor neemt de kans op doorlekken toe, wat niet wenselijk is. 

Een goed aansluitende onderbroek kan een inlegger in principe prima op zijn plaats houden. Zeker wanneer de onderbroek pijpjes heeft, kunnen de pijpjes ervoor zorgen dat er geen incontinentiemateriaal onder vandaan kan komen. Een goed elastische boxershort is daarom ideaal om te gebruiken wanneer u grotere inleggers draagt. Wanneer gebruikers nog meer elasticiteit wensen, kiezen ze vaak voor stretchbroekjes.

Om de incontinentiematerialen op hun plaats te blijven houden, heeft Absorin daar een ruime range van stretchbroekjes voor ontwikkeld. Deze zijn er in verschillende soorten, namelijk de Normal en de Extra Stretch. Het verschil tussen die twee zit hem in de kwaliteit. De Extra oogt wat mooier en is iets elastischer dan de normale variant. 

De fixatiebroekjes van Absorin Comfort zijn erg duurzaam omdat ze vele malen uitwasbaar zijn. Tevens zijn ze relatief goedkoop en is het daarmee ook geen probleem om ze weg te moeten gooien wanneer er een ongelukje heeft plaatsgevonden.

Absorin fixatiebroekje stretchbroekje

Absorin onderleggers voor bed, matras of rolstoel

Vanouds is Absorin Comfort een leverancier van onderleggers. De lijn Absorin onderleggers bestaat uit diverse wegwerpproducten en een wasbare onderlegger. De wegwerp onderleggers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen (40x60 cm, 60x60 cm en 90x60 cm) en hebben ieder hun eigen opname capaciteit variërend van 600 ml opname tot 2000 ml opname.

Bed onderleggers worden gebruikt wanneer iemand soms ’s nachts last heeft van ongewenst urineverlies. U wilt dan uw bed of matras dan beschermen en voorkomen dat er urine of ontlasting in het matras trekt.

Een incontinentie onderlegger zorgt ervoor dat uw bed en matras is beschermd tegen urineverlies. Daarmee kunt u uw bed ook eenvoudig verschonen. Onderleggers worden tevens ook gebruikt bij mensen bij mensen in de rolstoel, op de behandeltafel, of tijdens het verwisselen van incontinentiemateriaal, et cetera.

Absorin Comfort onderleggers bed

Incontinentiemateriaal van Absorin Comfort

De naam van het merk Absorin zegt het eigenlijk al. Absorin levert absorberende producten die kunnen worden ingezet bij mensen die last hebben van incontinentie. Absorin is de fabrikant van diverse incontinentiematerialen en heeft verschillende producten voor lichte tot zware vormen van incontinentie. De meeste producten van het merk dragen de naam Absorin Comfort. Zoals de naam al doet vermoeden, staat deze lijn bekend om zijn hoge draagcomfort en staan de producten tevens garant voor uitstekende bescherming tegen verschillende vormen van incontinentie.

Voor lichte tot matige vormen van incontinentie zijn de inleggers van Absorin het meest geschikt. De Sanette en Finette zijn bijvoorbeeld relatief klein en hebben een goede pasvorm.

Voor mensen met matige tot zware incontinentie is de Absorin Pants het meest geschikt. Deze inco pants biedt door de superabsorberende korrels een hoge vochtopname.

Voor gebruik in de zorg, zoals in ziekenhuizen en verpleeghuizen, worden de Absorin Slips aangeraden. Deze incontinentie slips zijn elastisch en bieden optimale bescherming tegen lekkage. De incontinentie slips en broekjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diverse absorptieniveaus.

De Absorin incontinentie materialen staan bekend om haar goede pasvorm en hoge draagcomfort. De verschillende incontinentie inleggers, slips en pants sluiten door de natuurlijke vormen goed aan op het lichaam en zitten daardoor erg comfortabel.

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta